FORMACIÓ SUPERIOR EN MEDECINATRADICIONAL XINÉSA:

1ºANY

La Medicina Xinesa es un art en sí mateix que neix de la cosmovisió i relació de l’ésser humà amb la natura, amb el seu entorn i amb l’univers. Una ciència que estudia a l’ésser de manera individual i holística. És una filosofia i estil de viure que va més enllà de la pròpia pràctica de la consulta mèdica.

Aquest curs tindrà una durada de tres anys.

CURS,1º ANY: Fonaments en el Mètode Xinés amb els clàssics 

Teoria Yin Yang: la teoria Yin-Yang, es el punt d´origen de la M.T.C.

– Teoria San Bao: els “Tres tresors” (San Bao), que son el Jing (la essència), el Qi (la energia) i el Shen (l´esperit).
– Teoria Wu Xing (Cinc moviments): La teoria dels cinc moviments, també coneguda como la dels cinc elements, es un altre pilar juntament amb la teoria Yin Yang del Mètode Xinés.
– Diagnòstic: aprendrem en aquest capítol a diagnosticar a partir de: la observació, l´olfacte-audició, l´interrogatori o anamnesis i la palpació.

Diagnòstic per la llengua: La observació de la llengua, ens dona un coneixement del funcionament i l´estat dels òrgans interns, ja que ens reflecteixen com estan fins i tot els meridians.

Localització de punts:

– Teoria dels Meridians o Canals: permeten explicar relacions fisiològiques i patològiques i les relacions Zang-fu, Biao-li (interior-exterior), i dels cinc òrgans sensitius.
– Teoria de tractaments dels Meridians per capes.
– Teoria dels 5 punts Shu Antics: son els punts amb major experiència clínica per motius històrics.

Localització de punts: es realitzarà amb la observació de relleus anatòmics.

Pràctiques d´acupuntura I, CURS,2º ANY:

Teoria Zang Fu: Es desenvolupa el coneixement del funcionament dels òrgans i entranyes dels quals estem composats els éssers humans. La cosmovisió xinesa fa que hi hagi diferències en les atribucions respecte a la medicina occidental dels propis òrgans-entranyes. Afegeixen les seves capacitats energètiques als òrgans i entranyes a banda de les fisiològiques que es coneixen a occident.

Principis de diagnòstic: Aprendrem a diagnosticar a partir dels coneixements prèviament adquirits, tot seguint els quatre principis:-L´observació, l´olfacte-audició, l´interrogatori o l´anamnesi i la palpació.

Diagnòstic per al pols: El pols ve donat per la circulació del Qi-Xue en els vasos sanguinis i en els meridians i per això, l´estat dels òrgans i entranyes influeixen i es reflecteixen en l´aspecte del pols.

Pràctiques d´acupuntura II

Tercer any:

Tècniques de la M.T.C, Gua-sha, Mocsa, Ventoses, Craneocupuntura, Auriculoteràpia, electroacupuntura.

DURADA DEL CURS: TRES ANYS:

DATES DEL CURS 1ºANY. Inici del curs: 03-02-2024
Horari: De 9,30h a 13,30h i de 15h a 19h.

Matricula: 400€ (Excepte alumnes Cefel)
Preu del Curs: 189€ mensuals durant els 10 mesos del 1º any
Facilitats de Pagament: mínim 50% de la quota mensual

Professors:

Jordi Sales: Graduat en Medicina Trad. China-Acupuntura. Quiromassatgista i Quiropràctic. Formació pràctica en MTC en Kumming Medical College (china) i en Hua Shan Tong Hospital (China).

Xavier Jorda Díaz: Professional de la M.T.C.Graduat en M.T.C. per Cel i Terra.Pulsologia MPD i acupuntura pel dolor en la especialització en DNA/new DNA,mètode Balance per al professor Rober Doane. Psicologia segons la M.C.,el Tao del canvi amb Francesc Marieges.Postgrau en Pulsologia clàssica,Farmacologia segons Shang Han Lun i Ching.Tècniques de diagnòstic avançat, fundació San Qiang.

David Espino Roca: Graduat en Medicina TradicionalXinesa per Ismet. Formació pràctica en M.T.C. a Nepal per la Fundació San Qiáng. Graduat en Quiromassatge,Drenatge Limfàtic Manual i Reflexologia per l´Escola del Dr.Sagrera Ferrándiz.Graduat en Aromateràpia per l´Institut E.S.B.
Diplomació: Diploma de Cefel, segellat per A.A.P.T.A. (Associació Andorrana de Practicants en Teràpies Alternatives)i Diploma de la Fundació San Qiáng.

Per a mes informació adreceu-vos a baixada del molí 41 baixos

MÉS INFORMACIÓ 829 825 // 829 631

PLANS FLEXIBLES PER AL TEU CURS

Troba les formes de pagament i avantatges que t’ofereix l’Escola Cefel

SELECCIONA EL TEU CURS AMB UN FINANÇAMENT A MIDA

Matrícula valida per 5 anys

Quotes Flexibles adaptades a les teves necessitats.
Inclou material docent de qualitat.
Horaris amplis per facilitar les classes.
Estudiem el teu cas i les teves possibilitats.

Vols contactar amb l’Escola Cefel!

Utilitza aquest formulari per fer-nos arribar la teva consulta