Conjunt de tècniques per a la reducció del volum corporal

1. Fisiologia

Conèixer el teu interior és conèixer una de les claus del conflicte?

La fisiologia (del grec physis, “naturalesa”; logos, “estudi”) és l’estudi de la funció biològica com funciona el cos, des dels mecanismes moleculars dins de les cèl·lules fins a les accions de teixits, òrgans i sistemes, i com l’organisme en conjunt duu a terme tasques particulars essencials per a la vida. En l’estudi de la fisiologia es posa l’accent en els mecanismes amb preguntes que comencen amb la paraula com, i respostes que comprenen seqüències de causa i efecte.

 • Sistema Nerviós
 • Sistema Digestiu
 • Sistema Endocrí
 • Sistema Reproductor
 • Sistema Limfàtic

2. Bioquímica

La cèl·lula un mini jo

Algunes persones culpen al seu pes per la forma en la qual el cos descompon els aliments i els converteix en energia, la qual cosa es coneix com a metabolisme. Creuen que el seu metabolisme és molt lent. No obstant això, és aquesta la veritable causa? Si és així, es pot accelerar el procés?

És cert que el ritme al qual el cos descompon el menjar està relacionat amb el pes. Tanmateix, el metabolisme lent no sol ser la causa de l’augment de pes.

Si bé el metabolisme sí que ajuda a decidir quanta energia necessita el cos, el pes depèn de quant menja i beu una persona en combinació amb l’activitat física.

Metabolisme: convertir l’aliment en energia.

El metabolisme és el procés mitjançant el qual el cos transforma els aliments i les begudes en energia. Durant aquest procés, les calories dels aliments i les begudes es barregen amb l’oxigen per a generar l’energia que l’organisme necessita.

Fins i tot en repòs, el cos necessita energia per a tot el que fa, com respirar, transportar la sang a diferents parts, mantenir anivellades les hormones, i reproduir i reparar les cèl·lules. La quantitat de calories que utilitza el cos en repòs per a aquestes funcions es coneix com a taxa metabòlica basal o metabolisme basal.

3. Reflexologia Podal aplicada a les tècniques de reducció de volum

A qui no li agrada un massatge relaxant i reduir volum

Amb la reflexologia, tècnica mil·lenària oriental que treballa l’equilibri físic i emocional del cos tocant els peus i les mans, es pot desinflar el cos, disminuir l’apetit, accelerar el metabolisme i millorar l’estat d’ànim! En treballar aquests punts és més fàcil reduir volum, en treballar sobre aquests sistemes podem detectar bloquejos que són importants i que fan que no puguem aconseguir el nostre objectiu.

 • Sistema Nerviós
 • Sistema Digestiu
 • Sistema Endocrí
 • Sistema Reproductor
 • Sistema Limfàtic

4. Auriculoteràpia

L’orella, un reflex complet teu

Aquesta tècnica es basa en els mateixos principis que l’acupuntura, encara que no prové de la medicina tradicional xinesa, sinó que va ser desenvolupada en els anys 50. Es tracta d’estimular determinats punts situats en l’orella amb la finalitat d’afavorir la reducció de volum corporal

Les nostres orelles compten amb zones reflexes, l’auriculoteràpia les estimula mitjançant l’ús d’imants que s´enganxen amb pegats adhesius, o de massatges amb la finalitat de tractar diferents condicions que poden ocasionar l’augment de pes. Menjar de manera compulsiva, l’ansietat que es genera quan fem dieta, l’estrès que impulsa a menjar o el sobrepès són algunes de les condicions que tracta l’auriculoteràpia.

A través de l’aplicació de petites i fines agulles en uns certs punts de l’orella.

No obstant això, alguns especialistes en auriculoteràpia arriben a estimular els punts per mitjà de tatxes i balines, la qual cosa genera el mateix efecte.

Fins i tot aquesta teràpia integrativa ajuda a tractar diferents patologies o afectacions que arriben a afectar el cos.

5. Digitopuntura

Una tècnica mil·lenària que ens pot ajudar.

La digitopuntura és una tècnica terapèutica provinent de la medicina tradicional Xina i l’instrument utilitzat per al seu treball són els dits. En el cas de la digitipuntura per a aprimar és una ajuda per a reduir volum i de mesures.

És realment una fórmula mil·lenària que s’utilitza per a la reducció de pes, encara que no sols per a això; en els tractaments d’aprimament restableix l’equilibri i la salut sense causar mal de cap mena a l’organisme, en aquesta teràpia els professionals es basen en el mateix principi de l’acupuntura, però amb la diferència que en aquest cas no utilitzen les agulles terapèutiques.

 • Tao
 • Yin Yang
 • 5 elements
 • Generació Qi
 • Generació Líquids Orgànics
 • Punts Acupunturals
 • Massatge amb Ventoses reductor

6. Biocodificació

T’has preguntat per les teves emocions?

Si desitges conèixer quin és l’origen emocional del teu sobrepès, quins són els aliments emocionals que et van portar a pujar de pes i et mantenen allí, per què fas dieta i arribes al teu pes ideal, però en el moment en què recuperes els teus hàbits anteriors, recuperes el pes o puges encara més; si estàs desmotivat(a), amb baixa autoestima i no et sents a gust amb tu mateix(a).

Entendràs que, inconscientment, hi ha un conflicte emocional actiu que t’impedeix tenir un pes ideal.

Si tu:

 • Tens conflictes amb el teu cos i el menjar
 • No saps per què no aconsegueixes aprimar-te, malgrat tots els esforços possibles, físics i alimentosos?
 • No saps què fer perquè puges el que perds en molt poc temps.
 • No aconsegueixes seguir la teva dieta perquè sents que no pots controlar diferents estats emocionals que et dominen..

Descobriràs com és el conflicte emocional que es relaciona amb el teu sobrepès com una solució de supervivència i aconseguiràs:

 • Entendre els programes que tens inconscientment congelats o incomplets que portes de la vida intrauterina i la infància.
 • Entendre com la teva història i la del teu sistema familiar es reflecteix en els conflictes del sobrepès.
 • Millorar el teu llenguatge corporal en solucionar els conflictes que et porten a acumular líquids i/o greix en el teu cos.
 • Millorar les teves relacions amb els altres en entendre els conflictes personals del sobrepès.
 • Trobar les causes emocionals del seu sobrepès.
 • Trobar la seva salut física i mental, en millorar la relació amb els aliments emocionals.
 • Millorar la seva autoestima i confiança per a assolir el seu pes ideal.
 • Tenir millors resultats i deixar de lluitar amb els aliments i els exercicis d’alt rendiment.

7. Flors de Bach

Conèixer i treballar en equilibrar les teves emocions

Però, quina és la causa bàsica d’aquest hàbit que danya tant la salut? Generalment, aquesta causa és emocional i allí és on intervenen les essències florals.

La nostra imatge corporal està lligada a les emocions primàries i una de les emocions que més expressem amb el cos és la demanda afectiva. Sovint, aquesta es tradueix en sobrepès.

Les Flors de Bach, un sistema d’essències a base de flors silvestres elaborades pel metge Edward Bach fa 80 anys, que pertany als anomenats remeis naturals, treballa sobre els conflictes emocionals de tota mena i és d’especial ajuda per als qui encaren un pla de reducció de volum corporal saludable. No interfereixen amb altres tractaments que hagi indicat el metge i no contenen substàncies psicoactives que generin addiccions. Tampoc tenen contraindicacions i no obstaculitzen cap altre tractament, ja sigui farmacològic, natural, energètic, etc.

No poden causar efectes desagradables per automedicació, tret que es triï un remei inadequat, i en aquest cas no es produirà cap canvi. Sempre és convenient, tant per a la indicació com l’administració correcta, la consulta a un terapeuta.

La teràpia amb flors de Bach resulta molt beneficiosa per a ajudar a aprimar, ja sigui per a donar suport psicològic a les dietes, com per a tractar les causes dels mals hàbits alimentaris.

Utilitzar les flors de Bach pot ajudar-nos a reduir volum, principalment perquè aquest remei ens ajuda a combatre eventuals problemes que fan que el nostre cos augmenti de pes. Hem de conèixer que aquest remei natural ens ajuda a afrontar els desafiaments emocionals i mentals de la nostra vida en general.

És important que sàpigues quin és l’origen de la teva obesitat o d’aquests quilos de més, si el teu sobrepès ve originat pel teu metabolisme, constitució, una mala alimentació, falta d’exercici o causes semblants hauràs de buscar altres tractaments aprimadors.

8. Complements, Fitoteràpia, Sales de Shussler i Oligoelements

Reequilibra el teu cos aportant allò que li falta

Comencem pel primer, què és la suplementació?, en general, es defineix la suplementació com l’aportació de substàncies nutricionals complementàries a la dieta (d’aquí el nom de complements o suplements alimentosos) amb la finalitat de contribuir a mantenir una ingesta adequada d’uns certs nutrients i corregir els dèficits nutricionals que puguin produir-se en determinades ocasions.

I, què són els micronutrients?, majoritàriament obtinguts de la ingesta d’aliments, són substàncies com les vitamines i els minerals requerits pel nostre organisme per a dur a terme nombrosos processos cel·lulars. Als quals els segueixen altres dos importants conceptes:

Conèixer les nostres mancances són claus per a regular el nostre metabolisme, regular el sistema nerviós, endocrí, digestiu a través dels suplements ens pot ajudar a aconseguir l’objectiu desitjat.

 • Complets nutricionals
 • Fitoteràpia
 • Sales de Shussler
 • Oligoelements

9. Kinesiología

Com sé el que haig d’utilitzar i com?

La kinesiología s’utilitza per a obtenir informació sobre el sistema bioenergètic del cos i també per a ajudar a descobrir els desequilibris nutricionals ocults, com ara mancances nutricionals, intolerància a determinats aliments, que pot estar minvant de manera contínua però imperceptible la salut del nostre pacient.

La teràpia nutricional abordada des de la kinesiología pot ajudar a molts problemes de salut, incloent-hi:

 • Molèsties digestives.
 • Síndrome de l’intestí irritable.
 • Candidiasi.
 • Distensió.
 • Baixa immunitat, etc…..

La kinesiología és una eina d’avaluació, que utilitzarà principalment el test d’intoleràncies alimentàries, al qual unirem els coneixements aportats per la teràpia nutricional.

D’aquesta manera establirem que és el correcte per a cada individu en l’àmbit alimentari dins d’unes normes generals (combinació adequada d’aliments, genètica alimentària, aliments prohibits, oligoelements, sals de Schussler, Fitoteràpia, suplements alimentosos etc…) que ens ajuden.

Aprendrem a treballar amb eines clàssiques de Naturopatia coneixent la fisiologia dels sistemes implicats en l’obesitat, així mateix trobarem els desarreglaments en l’àmbit bioquímic comprenent com funcionen les nostres cèl·lules i els nutrients necessaris per al seu correcte funcionament.

FORMULARI INSCRIPCCIÓ AL CURS  Professor: Salvador Vaamonde Lorenzo.
  Inscripció Curs: Formulari
  Inici del Curs: 19 de febrer del 2023.
  19/03/2023 | 23/04/2023 | 14/05/2023 | 04/06/2023 | 16/07/2023 | 17/09/2023 | 29/10/2023 | 26/11/2023 | 03/12/2023
  Duració: 10 mesos.
  Horari: diumenges de 9h a 13h i de 14h a 18 h.

  Preus :

  Matrícula: 300 € (Alumnes del centre no paguen)
  Preu anual del curs: 1880 €.
  Quota mensual: 188 € /mes.